aA
Saratovo srityje nužudytas anksčiau pagrobtas bendrovės "Jugtransgaz" (Rusijos dujų koncerno "Gazprom" antrinės įmonės) medicinos tarnybos viršininkas Jevgenijus Bandorinas ir dar du žmonės, dalyvavę perduodant pinigus turto prievartautojams.
Kaip pranešė Saratovo srities vyriausiosios reikalų valdybos (VVRV) pareigūnai, perduodant pinigus žuvo J.Bandorino brolis - "Gazneftbank" direktorių tarybos pirmininkas Aleksejus Bandorinas ir milicijos darbuotojas.

Oficialiame regiono VVRV spaudos tarnybos pranešime nurodoma, kad rugsėjo 20 dieną nežinomi asmenys, siekdami gauti išpirką, pagrobė J.Bandoriną ir reikalavo už jo išlaisvinimą 1 mln. JAV dolerių (2,8 mln. litų).

Praėjusį šeštadienį, spalio 2-ąją, 2 val. 15 min. vietos laiku ant tilto prie Pristankos kaimo perduodant pinigus piktadariai susprogdino granatą ir apšaudė iš automatinio ginklo žmones, atnešusius išpirką. Per apšaudymą žuvo milicijos darbuotojas ir J.Bandorino brolis. Taip pat buvo sužeistas privačios apsaugos įmonės darbuotojas.

Sekmadienį, spalio 3-čiąją, miške už 1,5 km nuo Jeremejenkos kaimo buvo rastas pagrobtojo kūnas su kirstine galvos žaizda, nurodoma VVRV spaudos tarnybos pranešime. Regiono VVRV pareigūnų duomenimis, piktadariams pavyko pabėgti su pinigais.

Dėl nužudymo iškelta baudžiamoji byla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.