aA
Irako kovotojų grupuotė paleido dvi įkaitėmis laikytas indonezietes, kurios pirmadienį buvo perduotos Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) ambasadai Bagdade, pranešė Abu Dabio televizija.
Televizijos kanalas parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti dvi čadromis apsigobusios moterys; atrodo, jų sveikatos būklė gera. Vienas JAE diplomatų televizijai sakė, kad artimiausiu metu abi moterys bus perduotos Raudonojo Kryžiaus atstovams Irake.

"Irake nėra Indonezijos ambasados, todėl humanitariniais sumetimais priėmėme jas. Dabar vedame derybas su Raudonuoju Kryžiumi dėl jų perdavimo", - teigė diplomatas.

Praėjusią savaitę grupuotė "Islamo armija Irake" pranešė, kad tarp jos pagrobtų dešimties įkaitų yra ir moterų. Įkaitais taip pat buvo paimti šeši irakiečiai ir du libaniečiai.

Vėliau pagrobėjai pasisiūlė paleisti moteris, jeigu Džakarta sutiks išlaisvinti dvasininką Abu Bakarą Bashirą, kuris sulaikytas įtarus ryšiais su teroristais. Tačiau Indonezijos musulmonų dvasininkas nesutiko būti iškeistas į moteris, o ir Indonezija atsisakė jį paleisti.

Likusiųjų aštuonių įkaitų likimas neaiškus. Manoma, kad "Islamo armija Irake" daugiau nei mėnesį laiko įkaitais ir du prancūzų žurnalistus.

Nuo balandžio mėnesio kovotojai Irake pagrobė ne vieną dešimtį užsieniečių, tarp kurių buvo ir moterų. Dauguma įkaitų vėliau paleisti į laisvę, tačiau su maždaug trisdešimčia buvo susidorota.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.