aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas antradienį paskelbė, kad Reagano Nacionalinis oro uostas Vašingtone atnaujins darbą ketvirtadienį. Jame bus imtasi naujų saugumo priemonių, siekiant apsisaugoti nuo galimų išpuolių prieš žymius Vašingtono objektus, panaudojant lėktuvus iš oro uosto.
Reagan National Airport
"Ketvirtadienį bus atnaujinti skrydžiai, - teigė G.W.Bushas, sakydamas kalbą oro uoste. - Mes imamės būtinų saugumo priemonių. Laikas vėl pradėti skraidyti".

Oro uostas buvo uždarytas nuo rugsėjo 11 dienos, kai savižudžių teroristų pagrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio prekybos centrą Niujorke ir šalia Vašingtono esantį Pentagoną. Tokį žingsnį paskatino būgštavimai dėl saugumo, nes oro uostas yra labai arti Pentagono, Baltųjų rūmų ir kitų svarbių pastatų.

Baltųjų rūmų antradienį išplatintame pranešime teigiama, kad maždaug tris savaites šešių avialinijų lėktuvai skraidys tik į aštuonis tranzitinius oro uostus.

Antrojo etapo metu, maždaug 30-45 dienas, bus leista skristi į dar 10 miestų.

Kol galios apribojimai, skraidyti galės tik lėktuvai, kuriuose yra iki 156 vietų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.