aA
Vilniuje netoli Šiaurės miestelio smarkiai padidėjusios benzino garų koncentracijos priežastis tyrę aplinkosaugininkai nustatė, kad benzinas į šilumines trasas nutekėjo iš bendrovės "Degrita" degalinės.
Paaiškėjo, kad rugpjūčio 31-ąją netoli Verkių ir Kareivių gatvių sankryžos esančios degalinės teritorijoje buvo valomas A-92 benzino rezervuaras. Traukiant benzino likučius, žarna nusprūdo ir į gruntą išsiliejo apie 150 litrų benzino.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, bendrovės "Degrita" savininkai apie taršą aplinkos apsaugos ir kitoms specialiosioms tarnyboms nepranešė.

Kitą dieną "Vilniaus energijos" specialistai minėtoje vietoje aptiko, kad benzino garų koncentracija tris kartus viršija leistiną normą.

Į įvykio vietą buvo išvykusios specialiosios tarnybos, ekologinė policija, kelių patruliai. Baiminantis sprogimo, maždaug trims valandoms buvo uždarytas automobilių ir troleibusų eismas.

Pareigūnai atidarė kanalizacijos liukus ir išvėdino šiluminėse trasose susikaupusius benzino garus. Praėjusio penktadienio popietę benzino garų koncentracija netoli Šiaurės miestelio nebeviršijo kritinės normos.

Pasak Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjo Gedimino Markausko, gamtą užteršusios degalinės savininkai bus nubausti administracine tvarka ir privalės atlyginti aplinkai padarytą žalą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.