aA
Maskvos merija ketina kitais metais išleisti 120 mln. rublių (apie 16 mln. litų) rusams remti buvusiose sovietinėse šalyse. Rugsėjį priimtame Maskvos vyriausybės nutarime dėl tėvynainių rėmimo Finansų departamentui pavedama į 2002 metų biudžeto pataisą įtraukti straipsnį tėvynainiams remti, kuriame būtų numatyta 120 mln.rublių.
Rouble
Maskvos vyriausybės Tarptautinių ryšių departamentui rugsėjo 18 dienos nutarime pavedama parengti tarpžinybinį darbo su tėvynainiais užsienyje komisijos planą, iki metų pabaigos įsteigti duomenų apie Rusijos išeivius banką, taip pat sudaryti šių ir kitų metų numatomų renginių ir priemonių planą.

Išsamesnį užsienio rusų rėmimo planą - 2003-2005 metų kompleksinę tėvynainių rėmimo užsienyje programą - Maskvos vyriausybė pavedė drauge parengti keliems savo padaliniams, tarp jų ir Tarptautinių ryšių departamentui.

Įvairiems departamentams pavesta reguliariai drauge su tėvynainiais rengti įvairius kultūros renginius, pasitelkti į pagalbą remti tėvynainius Maskvos ir užsienio visuomenines organizacijas bei bendroves, taip pat koordinuoti šią jų veiklą.

Maskvos vyriausybės Telekomunikacijų ir žiniasklaidos priemonių informacijos komitetas gavo užduoti teikti pagalbą užsienio rusų žiniasklaidos priemonėms "atsižvelgiant į jų gyvenamų šalių įstatymus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.