aA
Keturi iš 19 lėktuvų pagrobėjų, kaltinamų dėl praėjusio mėnesio teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose, kovojo čečėnų sukilėlių pusėje, pareiškė antradienį Rusijos prezidento padėjėjas Čečėnijos klausimais Sergejus Jastržembskis.
Chechnya
Maskva perdavė atitinkamą informaciją JAV žvalgybos tarnyboms, sakė Sergejus Jastržembskis per spaudos konferenciją, tačiau daugiau informacijos nesuteikė.

Rusijos atstovai atkakliai ieško ryšio tarp Čečėnijos sukilimo ir musulmonų ekstremizmo. Jie teigė ir tebeteigia, kad čečėnų sukilėliai yra "teroristai", kuriuos moko ir finansuoja teroristinės organizacijos, įskaitant Osamos bin Ladeno vadovaujamą tinklą. Jungtinės Valstijos laiko O.bin Ladeną pagrindiniu rugsėjo 11 dienos teroro išpuolių Niujorke ir Vašingtone įtariamuoju.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino sukilėlius nutraukti ryšius su "tarptautiniu terorizmu", šiam raginimui pritarė ir JAV prezidentas George'as W.Bushas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.