aA
Pirmą kartą Palangoje apsigyveno Kalėdų senelis. Patį šeimininką rasti namuose vargu ar kam pavyks. Tačiau pamatyti, kaip jis gyvena, maži ir dideli kurorto gyventojai galės kiekvieną savaitgalį iki pat Kalėdų.
Kalėdų Senelis
Kalėdų Senelis
© Shutterstock nuotr.

Nors už lango pliaupia lietus ir ūbauja vėjas, su keliais savo šeimynykščiais užsukęs į pajūrio kurortą, pirmą kartą jis nusprendė čia apsistoti ilgesniam laikui. Įsikūręs buvusiame sodininko namelyje šalia Botanikos parko, Palangoje Kalėdų senelis viešės iki pat Kalėdų.

„Kaip žinia, Senelis yra labai užsiėmęs, jis turi labai daug savo visokių reikalų, todėl jūs nesitikėkite jį surasti namuose. Jo tikriausiai nebus, bet jis maloniai laukia visų tam, kad galėtumėte pasižiūrėti, kaip jis gyvena, kur jis miega, kur šildosi, kur vaikams ruošia dovanas“, – sako projekto autorė Aušra Latonienė.

Čia mažuosius pajūrio gyventojus pasitiks senelio artimieji, o gal net ir pati Kalėdų bobutė, besišildanti prie židinio.

„Ai, [Kalėdų Senelis] ilgai nebūna išvykęs. Jis kaip mat ir atsiranda, tai tik palaukiu, palaukiu kantriai“, – pasakoja Kalėdų bobutė.

Apie namuose viešinčius svečius Senelis sužinos suskambus varpeliui.

Kiekvienas atėjęs galės padėti papuošti Kalėdų eglutę – tam skirti čia pat sudėti rojaus obuoliukai ir saldainiai.

O ant rašomojo stalo be Senelio rašomų ar skaitomų knygų – viena skirta ir lankytojams. Joje Kalėdų Seneliui bus galima rašyti linkėjimus.

Svečių nuo šiol jis lauks kiekvieną savaitgalį iki pat Kalėdų.

LRT