aA
Įmonių personalo vadovai, vadybininkai, psichologai Vilniaus universiteto studentus mokys prisistatyti būsimiems darbdaviams, su kuriais akademinis jaunimas susitiks spalio 14-15 dienomis rengiamoje antrojoje Vilniaus universiteto Karjeros mugėje.
Karjera
Karjera
© Corbis/Scanpix
"Per pirmuosius seminarus paaiškėjo, kad labiausiai studentams trūksta žinojimo, kaip elgtis per pokalbį su darbdaviu: kaip atsakinėti į klausimus, kur dėti rankas, kokiu tonu kalbėti, pagaliau - kaip apsirengti", - pažymėjo Vilniaus universiteto Karjeros centro psichologė Edita Tikniūtė.

Pasak psichologės, į nemokamus seminarus užsiregistravo per 200 Vilniaus universiteto studentų. Didžiausio jų susidomėjimo sulaukė teoriniai-praktiniai užsiėmimai "Kaip tapti saldainiuku darbdaviui", "Kaip parengti gerą gyvenimo aprašymą ir sėkmingai save parduoti", "Skelbime slypinti informacija", "Įtampa ir nuoširdumas pokalbių-interviu metu".

Antrą kartą Vilniaus universiteto Karjeros centro rengiamoje mugėje pareiškė norą dalyvauti apie 40 įmonių ir apie 20 įvairių klubų, informacijos, verslo centrų.

"Tikimės, jog Karjeros mugėje studentai susipažins su įmonėmis, susiras sau praktikų, diplominių darbų rašymo, gal net darbo vietą. O įmonės - prisistatys būsimiems darbuotojams ir tiems jaunuoliams, kurie į darbo rinką pateks po kelrių metų", - sakė Karjeros centro psichologė.

Pasak E. Tikniūtės, kol kas Karjeros mugės rengiamos tik Vilniaus universiteto bendruomenei. Jų tikslas - supažindinti studentus ir dėstytojus su darbo rinkos poreikiais ir tendencijomis, padėti geriau suprasti reikalavimus, kuriuos darbdaviai kelia universiteto studentams ir absolventams.

Kaip ir praėjusiais metais, studentai mugėje galės užmegzti ryšius su Lietuvos ir užsienio darbdaviais, siūlančiais įvairias profesinės karjeros galimybes, akivaizdžiai pabendravę su įmonių vadovais ir darbuotojais suprasti, į ką dar reikėtų atkreipti dėmesį studijuojant, kad pasisektų įgyvendinti profesinės karjeros tikslus.

Karjeros mugė prasidės spalio 14 d. akademiniame Saulėtekio miestelyje, Vilniaus universiteto Skaičiavimo centre.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.