aA
Prie Lukjanovkso tardymo izoliatoriaus Kijeve vyksta mitingas ir koncertas buvusiai Ukrainos premjerei, partijos "Tėvynė" lyderei Julijai Tymošenko remti jos gimimo dienos proga. Buvusios premjerės šalininkai atnešė didelę širdį iš rožių.
J.Tymošenko rėmėjai sveikina buvusią Ukrainos premjerę su gimtadieniu
J.Tymošenko rėmėjai sveikina buvusią Ukrainos premjerę su gimtadieniu
© Reuters/Scanpix

Partijos "Tėvynė" Lvovo srities organizacija buvusios premjerės Julijos Tymošenko gimimo dienos proga padovanojo jai maždaug tūkstantį raudonos širdies formos atvirukų su Lvovo srities gyventojų sveikinimais.

Kaip praneša partijos srities organizacijos spaudos tarnyba, sveikinimus atvirukuose Lvovo srities gyventojai rinko visą mėnesį.

Sekmadienį "Tėvynės" aktyvistai atvežė juos į Kijevą ir pritvirtino prie tardymo izoliatoriaus sienų.

"Laiškuose labai daug nuoširdžių ir jaudinamų žodžių. Visų pirma "Tėvynės" lyderiai linkima stiprybės ir drąsos ištverti visiems tiems kankinimams, kurių griebiasi valdžia. Būtent su Julija Tymošenko žmonės šiandien sieja viltis, kad gyvenimas šalyje pasikeis, kad teisingumas nugalės. Taip pat daug užuojautos žodžių. Juk už grotų, šaltoje ir drėgnoje kameroje laikoma visų pirma moteris", - sakė "Tėvynės" Lvovo srities organizacijos lyderis Romanas Ilykas.

Pasveikinti jos atėjo maždaug trys tūkstančiai žmonių.

Daugelis laiko rankose širdis, iškirptas iš popieriaus, su sveikinimais. Izoliatoriaus sienos ir vartai apklijuoti lapeliais su J.Tymošenko portretu, o ant medžių pritvirtinta daug rožių.

Sekmadienį, lapkričio 27 dieną, J.Tymošenko sukanka 51 metai. Ji yra tardymo izoliatoriuje nuo 2011 metų rugpjūčio 5 dienos.

Spalio 11 dieną teismas nuteisė buvusią premjerę 7 metus kalėti už "dujų sutartis" su Rusija 2009 metais.

„Šiandien nėra ką švęsti nei Tymošenko, nei Ukrainai“,- sako Europos Parlamento pirmininkas

Europos Parlamento pirmininkas Jerzy Buzekas linki buvusiai Ukrainos premjerei, partijos "Tėvynė" lyderei Julijai Tymošenko drąsos ir jėgų, praneša partijos "Tėvynė" spaudos tarnyba.

"Julija, aš linkiu jums drąsos ir jėgų šiuo sunkiu metu. Jūs neturite būti kalėjime", - sakoma J.Buzeko kreipimesi į partijos "Tėvynė" lyderę, paskelbtame jo puslapyje tinkle "Facebook".

Europarlamento vadovas taip pat pareiškė susirūpinimą dėl blogėjančios J.Tymošenko sveikatos būklės.

"Deja, nėra ką švęsti nei jai, nei Ukrainai. Aš gavau patvirtinimą, kad blogėja sveikatos būklė. Valdžia turi leisti jai gauti visą būtiną medicinos pagalbą", - pabrėžė jis.

"Kaip mums pradėti vesti tikrą politinį dialogą tarp ES ir Ukrainos, jeigu Ukraina negali vesti dialogo viduje?" - apibendrino Europos parlamento prezidentas.