aA
Sekmadienį vienintelėje Klaipėdoje viešojoje „Trilapio“ rusiško garo pirtyje, vyko pirmosios Lietuvoje pirtininkų varžytuvės „Duokim garo!“. Nugalėtoju tapo 45 minutes ir 25 sekundes garinėje išbuvęs Rimantas Žilinskas. Jam atiteko 400 Lt vertės prizas - abonementas metus nemokamai lankytis pirtyje.
Varžytuvėse dalyvavo 22 vyrai ir 2 moterys nuo 18 iki 78 metų, nors užsiregistravusiųjų buvo per 40.

Norintieji dalyvauti mokėjo startinį 10 Lt mokestį. Varžytuves stebėjo 4 puikiai karštos pirties subtilybes išmanantys teisėjai. Į iki 80 laipsnių karščio įkaitintą garinę buvo įleidžiami 4 žmonės, kurie, sėdėdami ant paties aukščiausio, ketvirto, gulto, privalėjo per minutę pasivanoti keturis kartus.

Į varžytuves buvo pakviesta ir medikė, kuri tikino, jog sveikam žmogui 80 laipsnių karštis nėra pavojingas sveikatai. Tačiau perkaitus gali sutrikti širdies ritmas, svaigti galva.

Vienu realiausių pretendentų į pagrindinį prizą vadintas Valerijus Mokrušinas pasakojo, kad į šią pirtį eina porą kartų per savaitę. Pats vyriausias varžytuvių dalyvis - 78 metų Anatolijus Chrenovas pirtyje kaitinasi 2-3 kartus per savaitę, nors yra antrosios grupės invalidas ir serga bronchine astma.

„Geriau į pirtį eiti negu pas gydytojus“,- tikino pirties entuziastas.

25 su puse minutės garinėje ištvėręs du kartus per savaitę pirtį lankantis Audrys Leščius „Klaipėdai“ sakė, kad sunku pasakyti, kur toji riba, kai sau pasakai – „nebegaliu“. Anot pašnekovo, toks kaitinimasis – daugiau atrakcija, savęs išbandymas.

„Karšta, ir tiek“,- sakė A.Leščius, iš garinės puolęs tiesiai į šaltą dušą. Pašnekovo teigimu, „Trilapyje“ reikėtų lankstesnės apmokėjimo sistemos, abonementų nuolatiniams lankytojams.

Varžytuvių sumanytojas – entuziastingas pirtininkas Šarūnas Jagminas tikisi, kad šiuo renginiu pavyks atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį į vienintelę mieste viešąją pirtį. Anot jo, pirtininkų varžytuvės – puikus būdas propaguoti ne tik pirties teikiamus malonumus, bet ir jos neginčijamą naudą sveikatai.