aA
16-metis moksleivis iš Estijos Kohtla Jarvės miesto elektroniniu paštu nusiuntė laišką JAV prezidentui George'ui W.Bushui. Moksleivis prezidentui grasino susidorojimu. Penkių eilučių laiškas buvo pasirašytas angliškai "Jūsų Mirtis".
G.W.Bushas prie griuvėsių
Laikraštis "Postimees" rašo, kad savo laiške paauglys pažymėjo, jog atsakomybė už tai, kad buvo užpultas Pasaulinio prekybos centras ir Pentagonas, tenka pačiam JAV prezidentui.

JAV teisėsaugos institucijos greitai nustatė laiško autoriaus atgalinį adresą ir pranešė apie jį Estijos saugumo policijai.

Po dviejų dienų moksleivis prisipažino policininkams apie savo poelgį. Jis teigė nesitikėjęs, kad jo laiškas išeis iš mokyklos kompiuterių tarnybinės stoties ir pateks į JAV prezidento namų puslapį.

Estijos moksleivio nevykęs pokštas kainavo jam kelionę į JAV, kur jis rengėsi dalyvauti matematikos olimpiadoje, ir gerą elgesio pažymį mokykloje, o jo tėvams gresia administracinė nuobauda.

Mokyklos direktorius apibūdino berniuką kaip vieną geriausių ir nepriekaištingo elgesio mokinių. Pats paauglys labai gailėjosi dėl parašyto laiško.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.