aA
Du jūreiviai liko gyvi, ilgiau nei mėnesį dreifuodami Ramiajame vandenyne, kol pasiekė vieną atokų atolą Maršalo salyno pietinėje dalyje, penktadienį pranešė pareigūnai.
Kriauklės
Kriauklės
© Shutterstock nuotr.

Abiejų vyrų, gyvenančių kaimyniniame Kiribatyje, sveikatos būklė po šio išbandymo buvo patenkinama, sakė Maršalo salų jūrų patrulių tarnybos patarėjas komandoras leitenantas George'as McKenzie.

Pasak jo, 53 ir 26 metų vyrų buvo pasigesta Kiribatyje spalio 22 dieną, o ketvirtadienį, praėjus 33 dienoms, jų laivas pasiekė Nimdriko atolą, esantį už maždaug 500 kilometrų.

"Buvo pranešta apie laivo dingimą ir buvo surengtos tris dienas trukusios paieškos iš oro ir jūroje, kontroliuojamos JAV Pakrančių sargybos iš Honolulu, derinant veiksmus su pareigūnais Kiribatyje", - sakė G.McKenzie.

Kol kas nežinoma, kodėl kaip jūreiviai, kurių vardai neskelbiami, pasimetė vandenyne ir kaip jiems pavyko išgyventi.

Pasak G.McKenzie, šiuo metu ruošiamasi nugabenti šiuos asmenis į Maršalo salų sostinę Madžūrą, o vėliau grąžinti į Kiribatį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.