aA
Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjai dvi dienas suiminėjo per trečiadienį surengtą itin plataus masto operaciją sulaikytus įtariamuosius. Per ketvirtadienį ir penktadienį teismas leido suimti 17 vyrų, įtariamų kontrabanda ir daugybe kitų nusikaltimų.
Suimta 17 kontrabandininkų, į Lietuvą atgabenusių cigarečių už dešimtis milijonų
© DELFI / Audrius Solominas

Šią bylą daugiau, nei metus tyrė Muitinės kriminalinė tarnyba, policija ir prokuratūra. Per tą laiką buvo sulaikyta dešimtys vilkikų su cigarečių kontrabanda. Pareigūnai nesitenkino vien krovinių ir jų gabentojų sulaikymais – buvo siekiama įrodyti pagrindinių organizatorių bei jų artimiausių bendrininkų kaltę. Trečiadienį ilgai kaupta informacija buvo realizuota – sulaikyta apie 20 asmenų, atlikta daugybė kratų (jų metu rasta ginklų, sprogmenų, narkotikų).

Beveik visus sulaikytuosius buvo nuspręsta suimti. Ketvirtadienio pavakarę į teismą buvo atvežta 10 įtariamųjų. Penktadienį – dar 7. Teismas patenkino visus prašymus suimti, visi įtariamieji suimti 3 mėnesiams. Tarp suimtųjų yra ir trys Baltarusijos piliečiai.

Suimta 17 kontrabandininkų, į Lietuvą atgabenusių cigarečių už dešimtis milijonų
© DELFI / Audrius Solominas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.