aA
Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, bendradarbiaudami su Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnais, baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė kyšininkavimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu kaltinamų Lazdijų rajono savivaldybės pareigūnų bylą.
Bus teisiami aukšti Lazdijų rajono savivaldybės pareigūnai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. M., G. S., V. P. ir V. Š. piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdami vienos politinės partijos narės palankumo ir palaikymo Konservatorių partijai Lazdijų rajono savivaldybės tarybos koalicijoje (2011-2015 m.), pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Kaltinamajame akte teigiama, jog A. M. davė nurodymus savo pavaldiniams G. S., V. P. ir V. Š. kuo skubiau įsteigti būtent M. B. atitinkamos pareigybės etatą vienoje iš Lazdijuose esančių valstybinių įmonių. Pavaldiniai besąlygiškai nurodymus įvykdė. „Būtent M. B. įsteigtos naujos pareigybės darbo užmokestis buvo kelis kartus didesnis nei ankstesnėje pastarosios darbovietėje“, – komentavo ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

A. M. ne tik piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, bet ir organizavo pavaldžių asmenų piktnaudžiavimą. Be to, vienasmeniškai nustatė valstybinėje įmonėje įdarbintos M. B. užmokesčio dydį, kuris viršijo net ir Lazdijų rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojo darbo užmokestį.

„Tyrimo metu specialistai nustatė, kad etato įkūrimas valstybinei įmonei žalingas ir nenaudingas, neabejotinai, žalingas ir valstybei“, – apie tyrimą kalbėjo N. Urbonavičienė.

Be to, dar vienas aukštas pareigas užimantis valdininkas P. S. įtariamas kyšininkavimu. „P.S. priėmė kyšį, suteikiantį teisę nemokamai naudotis vieno iš Lietuvoje veikiančių pramogų centro bei jame esančio viešbučio, paslaugomis, kuriomis naudojosi ir pastarojo šeimos nariai“, – detalizavo prokurorė.

V. P. pateikti kaltinimai piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi dėl to, kad jis reikalavo iš Kauno verslininkų nemokamų vieno iš Lietuvoje veikiančių pramogų centro paslaugų. „Jomis nemokamai naudojo ne tik jis ir jo šeimos nariai, bet ir 2011 m. rinkimų į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą komisijos nariai“, – ikiteisminio tyrimo detales atskleidė prokurorė.

Kaltinamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, V. P. ir P. S. laikinai nušalinti nuo užimamų pareigų Lazdijų rajono savivaldybėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.