aA
Jungtinės Karalystės (JK) ministro pirmininko pavaduotojas Nickas Cleggas sakydamas kalbą Brikstone, pietų Londone, pažymėjo, kad jaunų juodaodžių, sėdinčių kalėjime, skaičius keliais šimtais viršija besimokančius universitetuose. Šį faktą jis pabrėžė norėdamas atkreipti dėmesį į rasinę diskriminaciją, kuri jo manymu, vis dar gaji įvairiose gyvenimo srityse.
Nickas Cleggas
Nickas Cleggas
© Reuters/Scanpix

Politikas pareiškė, kad Britanija padarė didelę pažangą, tačiau dabar eilė veikti verslininkams ir pramonininkams, paremiant talentingus žmones iš etninių mažumų.

Anot N. Cleggo, nesvarbu, kiek naujų įstatymų yra įrašoma į statutų knygą, didžiausią įtaką vaikams padaro tai, kaip elgiamasi namuose.

Liberaldemokratų lyderis taip pat kritikavo futbolo elitą, atkreipdamas dėmesį į tai, kad „Premier“ lygoje nėra nė vieno juodaodžio vadybininko, nors net ketvirtis žaidėjų yra juodaodžiai. Dėl to jis kaltina futbolą valdančius žmones, kad jie neįsileidžia kitos rasės atstovų į savo ratą.

Politikas pažėrė kritikos dėl rasizmo ir šalies bankams, kadangi statistika rodo, jog baltaodžių vadovaujamoms įmonėms keturis kartus lengviau gauti paskolą verslui nei tamsiaodžių firmoms. Be to, net ir suteikus paskolas, jiems taikomos aukštesnės palūkanos.

N. Cleggas paragino atsakingas institucijas pašalinti rasinius bei tautinius barjerus, trukdančius juodaodžiams gauti paskolas ir pradėti verslą.

Anglija.lt