aA
Dar vienas apsaugininkas, privalėjęs saugoti parduotuvę nuo vagių, pats tapo jų sąjungininku. Viename didžiausių miesto prekybos centrų nutvertas apsaugos darbuotojas, talkinęs brangių alkoholinių gėrimų grobikui.
Apsaugos darbuotojas – vagių sąjungininkas
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Uostamiesčio policijos pareigūnai aiškinasi, kiek kartų apsaugininkas su bendrininku pakartojo genialiai paprastą grobimo scenarijų.

Iš apsaugos tarnybos valdomas vaizdo stebėjimo kameras darbuotojas nusukdavo į kitą pusę, kad jos nefiksuotų vagies.

Šis ateidavo į parduotuvės alkoholinių gėrimų skyrių stumdamas prieš save prekybos vežimėlį. Į jį prisikraudavo brangių gėrimų: ne vieną dešimtį litų kainuojančio brendžio butelių, brangesnių vynų.

Tada be jokios baimės ar sumišimo šis vyras prieidavo prie automatinių parduotuvės vartelių. Vagis taikydavo per juos išstumti vežimėlį su grobiu tada, kai varteliai atsidarydavo prieš į prekybos salę įeinančius pirkėjus.

Pardavėjos nuo šių vartelių sėdi atokiau, todėl nė karto nepastebėjo už gėrimus nesumokėjusio pirkėjo.

Apsaugininko ir vagies suokalbį pirmasis įtarė viso prekybos centro apsaugos vadas.

Jis paprašė policijos pagalbos, be to, inicijavo reviziją. Ji parodė, kad vagystės dienomis iš alkoholinių gėrimų skyriaus dingdavo nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų vertės prekių.

Pričiuptas apsaugininkas pripažino kaltę, pasakojo tyčia nusukdavęs vaizdo kameras nuo lentynų su brangiais gėrimais.

Įtariamas apsaugos darbuotojas uždarytas į areštinę. Jo bendrininkas netrukus bus sulaikytas.

Tai ne vienintelis atvejis, kai apsaugininkas sudarė suokalbį su vagimi ir veikė išvien. Prieš keletą metų prekes turėjęs saugoti vyras vis nutverdavo menkos vertės prekių vagį. Šis į parduotuvę dažniausiai ateidavo su nemažu portfeliu, o pavogdavo kokį nors mažmožį.

Apsaugininkas kaltininką vesdavosi į pagalbines patalpas, ten vagies portfelį prikraudavo rūkalų. Netrukus su pilnu grobio nešuliu vyruką išlydėdavo lauk.

Parduotuvės salėje saugotojas stengdavosi garsiai pabarti sučiuptąjį, kad kas nors jų suokalbio neįtartų.

„Klaipėda“