aA
Banko "Snoras" skandalo purslai aptaškė vieną valdančiosios koalicijos lyderių, susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį. Liberalų sąjūdžio vadovas, regis, visai pamiršo, kad yra antrinės "Snoro" įmonės "Finasta Holding" klientas.
Ministras pamiršo sąsajas su „Snoru“
Eligijus Masiulis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Apie tai, kad turi sąsajų su įmone, kurios 100 proc. priklauso praėjusią savaitę Vyriausybės nacionalizuotam "Snorui", E.Masiulis „Lietuvos žinioms“ vakar prisipažino neinformavęs nei premjero Andriaus Kubiliaus, nei Seimo Etikos ir procedūrų komisijos. Dėl to ministrui gresia pavojus būti apkaltintam supainiojus viešuosius ir privačius interesus.

E.Masiulio teigimu, jam ir žmonai priklauso maždaug 5 tūkst. litų vertės investicinis paketas, kuriuo rūpinasi "Finastos" makleriai. Įmonės klientais, anot ministro, jiedu tapo dar tuomet, kai "Snoras" nebuvo šios finansų įmonės savininkas.

Paklaustas, kodėl praėjusį trečiadienį, kai Vyriausybėje buvo sušauktas skubus posėdis dėl banko nacionalizavimo, apie savo interesą neinformavo premjero ar kolegų, E.Masiulis tikino dėl tokio poelgio nesijaučiąs nusižengęs. "Balsuodamas už banko nacionalizavimą savo situacijos tikrai nepagerinau, priešingai - pabloginau", - argumentavo ministras. Savo investicijų likimo jis teigė negalįs prognozuoti, nes kol kas trūksta informacijos apie tolesnius procesus, susijusius su banko ateitimi.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.