aA
Maskvos meras Sergejus Sobianinas teigia, jog per šių metų rudenį iš Rusijos sostinės buvo deportuota 8 tūkst. nelegalių migrantų, praneša "RIA Novosti".
Sergejus Sobianinas
Sergejus Sobianinas
© RIA/Scanpix

"Iki šių metu rugsėjo 4 tūkst. nelegalių migrantų buvo išsiųsti namo. O per pastaruosius 2,5 mėnesio, kai buvo sugriežtinta migracijos politika, deportuota 8 tūkst. migrantų", - radijui "Echo Moskvy" sakė S. Sobianinas.

Rusija šio mėnesio viduryje deportavo mažiausiai 300 tadžikų migrantų po rusų piloto įkalinimo Tadžikistane. Tačiau Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, jog deportacija nesusijusi su piloto byla.

Vladimiras Sadovničius ir estas Aleksejus Rudenka Tadžikistane buvo sulaikyti kovo mėnesį ir nuteisti lapkričio 8 dieną. Jie kaltinami pažeidę Tadžikistano oro erdvę. Maskva pareiškė, kad kaltinimai politiškai motyvuoti. Šiuo metu po ilgų derybų pilotai jau išlaisvinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.