aA
Jungtinės Valstijos pirmadienį pareiškė esančios "dudžiai sunerimusios" dėl atsinaujinusio smurto Artimuosiuose Rytuose ir pareikalavo, kad Izraelis ir palestiniečiai dėtų dukart didesnes pastangas užtikrinti nestabilų ugnies nutraukimą.
Israeli flags
"Esame didžiai sunerimę dėl besitęsiančio smurto", - sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Richardas Boucheris, kalbėdamas apie praėjusį savaitgalį vykusius neramumus, per kuriuos žuvo maždaug dešimt palestiniečių, ir pirmadienį susprogdintą automobilį.

"Mes pačiais griežčiausiais žodžiais pasmerkiame įvykdytą išpuolį Jeruzalėje, už kurį palestiniečių grupuotė "Islamo džihadas" prisiėmė atsakomybę", - sakė R.Boucheris.

Jis paragino abi konflikte dalyvaujančias šalis vėl pareikšti ištikimybę ugnies nutraukimui, tačiau pareiškė, jog Yassero Arafato (Jasiro Arafato) vadovaujama Palestiniečių vadovybė "privalo nuolat imtis veiksmingų žingsnių, siekdama užkirsti kelią smurtui bei suimti asmenis, atsakingus už tokių smurto ir teroro aktų planavimą ir vykdymą".

Po to R.Boucheris paragino ne tik palestiniečius, bet ir Izraelį nutraukti visus veiksmus, kurie gali sutrukdyti vesti tiesiogines abiejų šalių derybas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.