aA
Klaipėdos vyriausias policijos komisariatas prarado viltį surasti tarpininkavimu išperkant vogtą automobilį įtariamą buvusį savo kolegą, miesto 4 policijos komisariato Kriminalinės policijos inspektorių 29 metų Dmitrijų Guzovskį ir ketina skelbti tarptautinę jo paiešką.
Pasak dienraščio "Vakarų ekspresas", D.Guzovskis per bendrą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Klaipėdos policijos pareigūnų operaciją buvo sulaikytas rugpjūčio 14 dieną Tą pačią dieną Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido policininką suimti dviem mėnesiams.

Tačiau šis nuosprendis buvo apskųstas Apygardos teismui, kurio sprendimu D.Guzovskis buvo paleistas į laisvę.

Nors D.Guzovskiui ir skirtas namų areštas, rugsėjo 8 dieną jis išėjo iš namų ir dingo. Paskutinė jį matė žmona. Jos teigimu, tądien ji su vyru susipyko ir šis išėjęs iš namų nebegrįžo. Pasak dienraščio, rugsėjo 18 dieną STT paskelbė oficialią pareigūno paiešką.

Klaipėdos teisėsaugininkai jau prarado viltį sulaikyti nuo jų globos pasprukusį buvusį kolegą. Klaipėdos policininkai turi žinių, kad šiuo metu D.Guzovskis gali būti Rusijoje, kur jam slapstytis padeda giminės.

Šią savaitę Klaipėdos VPK Paieškos skyriaus pareigūnai žada paskelbti tarptautinę D.Guzovskio paiešką. Jų duomenimis, iš Lietuvos pareigūnas paspruko kirtęs Lenkijos sieną. Tuo metu oficialiai D.Guzovskis ieškomas dar nebuvo.

D.Guzovskis savo kolegoms įkliuvo, kai tarpininkavo išperkant vogtą vieno klaipėdiečio automobilį "Mercedes Benz".

Kai šis pilietis kreipėsi į policiją ir pranešė apie mašinos vagystę, D.Guzovskis jį informavo, kad jo automobilis surastas, tačiau kad jį atgautų, savininkas turįs sumokėti 1 tūkst. JAV dolerių. Atsisakius išpirkti automobilį, policininkas grasino jį išardyti ir parduoti dalimis. Po neilgų derybų išpirkos suma buvo sumažinta iki 900 JAV dolerių.

D.Guzovskis buvo sulaikytas, kai paėmęs pažymėtus pinigus, po kažkiek laiko, perdavė juo klaipėdiečiui 32 metų Vladimirui Černiavskui. Pastarasis iki šiol yra suimtas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.