aA
Kėdainių rajono apylinkės teismas ketvirtadienį tęsią bylą, kurioje sprendžiamas Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros gyvenamosios vietos nustatymo klausimas. Ketvirtadienio popietę į teismą liudyti atvyko D. Kedžio tėvai Vytautas ir Laimutė Kedžiai. Dviguba žmogžudyste įtariamo garliaviškio mama tikino, kad L. Stankūnaitės ir jo dukros nesieja joks emocinis ryšys, tačiau palankaus teismo sprendimo Kedžiai nesitiki.
Laimutė Kedienė
Laimutė Kedienė
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

L. Kedienė vykstantį teismo procesą pavadino spektakliu. Moteris buvo įsitikinusi, kad bylą nagrinėjantis Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas priims tokį patį sprendimą, kaip prieš pusantrų metų to paties teismo teisėjas Bronius Versackis – tai yra grąžins mergaitę motinai.

Tačiau B. Versackio priimtas sprendimas tai ir nebuvo įgyvendintas – pasipriešinus žmonėms D. Kedžio dukros nebuvo leista išvežti iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų, o netrukus sprendimas buvo apskritai panaikintas, o byla perduota nagrinėti iš naujo.

L. Kedienė teigė tikinti, kad istorija gali pasikartoti.

- Kaip manote, kur geriau augti mergaitei?

- Aš manau, kad pragare geriausia. Ką čia daugiau galvoti. Aš nežinau, kaip čia dar žmonės galvoja. Tai, kad viskas yra byloje nurodyta – ir 5 ar 7 psichologų išvados, ir ką mergaitė prašo. Čia net nėra kalbos. Aš nežinau, dėl ko čia dar tokie teismas vyksta. Čia viskas aišku, kur tai mergaitei geriau augti ir kodėl.

- Kokio tikitės teismo sprendimo?

- Tai jei teisėjas būtų objektyvus tai viskas aišku, kur mergaitė turėtų augti – pas mus. Čia net nėra kalbos. Jei normaliai, tai vaiką vieną kartą apklausinėja, o ne 5 ar 7 kartus. Klausia tą patį ir tą patį – kur tu nori, kodėl tu nenori pas mamą. Kiek tą vaiką galima klausinėti? Dabar jai tuoj bus aštuoni metukai, tai ją jau trejus metus klausinėja.

- Kaip dabar mergaitė gyvena? Stankūnų šeima tvirtina, kad mergaitė labai pasikeitusi, nebendrauja.

- Ji pas mus labai gerai jaučiasi. Garliavoje ją pas psichologę tris kartus vedžiau. Vaikų teisės sako, kad reikia daugiau kartų vesti, bet psichologė pasakė, kad daugiau jai nereikia psichologų, kad jai viskas labai gerai. Tik absoliučiai, kiek psichologė norėjo išklausinėti apie mamą, jokio ryšio su mama nėra. Ar piešinį paprašo nupiešti apie savo šeimą – tai niekur mamos nėra. Nė žodžiu apie mamą neužsimena. Tai sako (psichologė – DELFI), kad jokio ryšio su mama nėra.

- Ar liudininkų parodymai turės įtakos teismo sprendimui?

- Ne, čia nieko nėra. Matote, teismo pirmininkas pats pasiėmė tą bylą nagrinėti. Tai jis patvirtins tą Versackio nutartį patvirtins. Čia viskas aišku. Čia tik tokia vaidyba. Spektaklis.

- Kaip manote, jei mergaitė būtų grąžinta L. Stankūnaitei, ar vėl sulauktumėte žmonių palaikymo?

- Ko gero. Ko gero.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.