aA
Irane suimta 12 CŽV darbuotojų, praneša „Associated Press“ su nuoroda į oficialią Irano agentūrą IRNA. Pasak Irano užsienio politikos ir nacionalinio saugumo komiteto atstovo Parvizo Sorouri, kurį cituoja agentūra, sulaikytieji agentai, palaikomi Izraelio žvalgybos, planavo surengti Irano karinių ir branduolinių objektų sabotažą.
CŽV
© Shutterstock nuotr.

„Amerikiečių ir sionistų režimo šnipai mėgino smogti stiprų smūgį Iranui bei pakenkti šaliai ir iš vidaus, ir iš išorės. Tačiau, laimei, dėl Irano žvalgybos operatyvumo jų planai žlugo“, – pareiškė P. Sorouri.

P. Sorouri nepatikslino, kokių šalių piliečiai yra sulaikytieji agentai. Taip pat nėra žinoma, kur ir kokiomis aplinkybėmis buvo sulaikyti žvalgai.

Anksčiau buvo pranešta apie tai, kad atskleisti CŽV agentų tinklai Libane ir Irane. Iš viso JAV žvalgybos tarnyba prarado kelias dešimtis agentų, todėl JAV išsiuntė į Beirutą nemažai patyrusių darbuotojų, kurie turi apsaugoti nuo demaskavimo likusius agentus.

Ekspertai mano, kad CŽV šnipų tinklai buvo atskleisti dėl amerikiečių agentų aplaidumo ir Libano bei Irano kontržvalgybos kruopštumo. Libano šiitų grupuotei „Hezbollah“ dalį amerikiečių agentų demaskuoti pavyko todėl, kad su informatoriais šie susitikdavo visą laiką tose pačiose vietose. O Irano vadovybė nurodė žvalgybos tarnyboms sekti šalies piliečių judėjimą užsienyje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.