aA
Ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas toliau nagrinėja bylą, kurioje sprendžiamas Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio mažametės dukros gyvenamosios vietos nustatymo klausimas. Pirmieji ketvirtadienio rytą teismo posėdyje liudija L. Stankūnaitės tėvai Stanislovas ir Tatjana Stankūnai, kurie įsitikinę, kad mergaitė turi grįžti pas motiną, o N. Venckienė tenori mergaitę užtildyti.
Stanislovas Stankūnas
Stanislovas Stankūnas
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Taip pat teisme ketvirtadienį liudys ir buvusi mergaitės darželio auklėtoja Aldona Kilinckienė, kuri taip pat laikosi pozicijos, kad dukra turi grįžti L. Stankūnaitei. DELFI primena, kad šiuo metu L. Stankūnaitės ir D. Kedžio dukra eina į pirmąją klasę.

Prieš teismo posėdį Stankūnai neslėpė emocijų ir teigė, kad mergaitė yra „primokyta tylėti“.

„Aš pažįstu savo anūkę ir ji labai pasikeitė. Ji dabar tik sako „taip“ arba „ne“, nors prieš ta ji buvo gera, komunikabili mergaitė. Ji tiesiog nuteikinėjama prieš mamą“, - teigė T. Stankūnienė.

Paklausti, kokiu tikslu Kauno apygardos teismo teisėja N. Venckienė siekia mergaitės globos, Stankūnai nevyniojo žodžių į vatą.

„Tam, kad mergaitė tylėtų ir nepapasakotų to, kas buvo iš tikro. Ar jūs matėte tuos vaizdo įrašus? Mergaitės veidas juose uždengtas, tačiau ji laiminga, džiaugiasi, kaip grįžusi iš Disneilendo. Argi taip elgtųsi tokius dalykus patyręs vaikas?“, - retoriškai teigė S. Stankūnas.

Stankūnai tvirtino, kad dar nepraradę noro kovoti iki galo.

„Viskas turi baigtis taip, kaip turi būti, kad būtų teisybė“, - teigė Stankūnai.

L. Stankūnaitės tėvai taip pat pažėrė kritikos ir N. Venckienei, kuri taip pat dalyvauja ketvirtadienio teismo posėdyje.

„Ji teisme mūsų dukrą vadina valkata. Argi taip gali elgtis teisėja? Ne bet kokia, o apygardos teisėja? Tai koks tokios teisėjos lygis?“, - stebėjosi T. Stankūnienė.

Pirmoji posėdžio dalis truko bene tris valandas, per kurias apklausti pirmieji keturi liudininkai.

Po liudijimo teisme S. Stankūnas teigė, kad N. Venckienė sulaukė net kelių teisėjo bei Kėdainių rajono apylinkės tesimo pirmininko Vitalijaus Kondratjevo žodinių įspėjimų dėl nepagarbaus elgesio.

„Aš atsakinėju į klausimus, o ji nuolat juokiasi. Tai nepagarba ne tik man, bet ir teismui“, - teigė vairavimo instruktoriumi dirbantis S. Stankūnas.

„S. Stankūnas davė melagingus parodymus – faktinės bylos aplinkybės yra visai kitos. Pasirodo, S. Stankūnas net nežinojo, kad V. Naruševičienė kreipėsi į teismą dėl jų, Stankūno, tėvų valdžios apribojimo L. Stankūnaitės atžvilgiu. Tai jis, pasirodo, pirmą kartą apie tai išgirdo. Aš nemanau, kad jis nežinojo. Aišku, kad meluoja“, - teigė N. Venckienė.

Vyriškis taip pat teigė sulaukęs klausimų apie šeimos materialinę padėtį. S. Stankūnas užtikrino, kad jei mergaitė bus grąžinta motinai, Stankūnų šeima padės užtikrinti jos gerovę.

DELFI primena, kad ketvirtadienį popiet Kėdainių rajono apylinkės teisme liudys ir N. Venckienės kviesti liudininkai. Toks sprendimas priimtas norint išvengti galimų konfliktų tarp skirtingų pusių.

Ketvirtadienį teismo posėdžio metu buvo apklausti visi liudininkai, tačiau baigti nagrinėti bylos dar nepavyko – N. Venckienė paprašė pertraukos susipažinti su bylos medžiaga bei pasiruošti baigiamosioms kalboms.

Kitas teismo posėdis vyks antradienį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.