aA
Gruzijoje trečiadienį, lapkričio 23-čiąją, minimos Rožių revoliucijos 8-osios metinės. Šventiniai Rožių revoliucijos metinių renginiai faktiškai prasidėjo jau antradienį Kutaisyje, kur Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis atidarė naujus Vyriausybės rūmus ir kraštotyros muziejų.
Gruzijos vėliava
Gruzijos vėliava
© AFP/Scanpix

Trečiadienį M.Saakašvilis Tbilisyje dalyvavo atidarant pertvarkytą per metus Dovydo Statytojo prospektą. M.Saakašvilis taip pat pasirašė įsaką dėl malonės suteikimo kaliniams.

Kaip pranešė Tbilisio merija, Rožių revoliucijos metinių dieną numatoma daug šventinių renginių.

Tbilisyje atidarytas R.Reagano Laisvės centras. Centro atidarymo ceremonijoje dalyvauja R.Reagano fondo vykdomasis direktorius Johas Hoibusas, ir JAV Kongreso nariai Davidas Dreieris, Edas Whitfieldas ir Donaldas Peinas.

Skvere aikštėje priešais Gruzijos prezidento rezidenciją atidengtas bronzinis paminklas Ronaldui Reaganui, kuris vaizduojamas sėdintis ant bronzinio suolelio.

Kaip pranešė merija, Rožių revoliucijos aikštėje atidengiama milžiniško dviračio, kurio ilgis daugiau kaip 7 metrai ir aukštis daugiau kaip 4 metrai, skulptūrą.

Kaip anksčiau sakė žurnalistams Tbilisio plėtros fondo vadovas Georgijus Sabanadzė, "ši metalinė skulptūra atspindi idėjas tų žmonių, kurie mėgsta važiuoti dviračiu".

Dviratis, pasak jo, "propaguos sveiką gyvenseną". Projekto autorius yra Prancūzijos dalininkas ir architektas Jeanas Dupas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.