aA
Seime antradienį neužtekus balsų priimti Seimo statuto pataisų, kuriomis būtų dar metams pratęsti iki sausio galiojantys sumažinimai parlamentinei veiklai, reprezentacijai bei tarnybiniams telefonams skiriamoms lėšoms, parlamento vadovė Irena Degutienė pasiūlymus registruoja iš naujo.
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Seimas antradienį balsavo dėl Seimo statuto pataisų, kuriomis būtų iki 2013 metų pratęsti šiuo metu galiojantys sumažinimai. Už pataisas balsavo 67 Seimo nariai, vienas buvo prieš, 7 susilaikė. Norint priimti Seimo statuto pakeitimus, reikia, kad už jas balsuotų ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Paskutinėje stadijoje žlugus iniciatyvai metams palikti iki vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio (VMDU, apie 2 tūkst. litų) sumažintas parlamentinei veiklai finansuoti skiriamas lėšas, Seimo pirmininkė analogiškas pataisas Seimo posėdžių sekretoriate registravo iš naujo.

Dėl finansų krizės Seimas porąkart mažino parlamentarų išlaidas, pastarąjį kartą 2010 metų sausį Seimo nariams skiriamos lėšos parlamentinei veiklai vykdyti buvo sumažintos iki vieno VMDU, taip pat apkarpyti vadovų reprezentaciniai fondai bei kompensuojamos išlaidos už tarnybinius telefonus.

Mažinimai patvirtinti metams, ir jei Statutas nebus pakeistas, nuo 2012 metų išmokos parlamentinei veiklai grįžtų iki ikikrizinį lygį ir siektų 1,7 VMDU, parlamento vadovo reprezentacinis fondas didėtų nuo 1 iki 3 VMDU dydžio, pavaduotojų lėšos reprezentacijai - nuo 0,5 iki 1 VMDU dydžio.

Šiuo metu kompensacijos už tarnybinius telefonus Seimo vadovams, opozicijos lyderiui, komitetų, komisijų pirmininkams ir jų pavaduotojams, pakomitečių pirmininkams, frakcijų seniūnams ir jų pavaduotojams už naudojimąsi tarnybiniais telefonais sumažintos nuo 0,4 iki 0,2 VMDU per mėnesį.

Seimo vadovės skaičiavimu, dar metams pratęsus sumažinimus per 2012 metus tai leistų sutaupyti apie 3,4 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.