aA
Ukrainos valstybinė penitenciarinė tarnyba praneša, kad trečiadienį vienoje Kijevo gydymo įstaigų buvo atliktas instrumentinis buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko sveikatos patikrinimas.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko
© RIA/Scanpix

"Remiantis patikrinimo rezultatais, J.Tymošenko organizmo patologinių pokyčių, kurie kelia pavojų jos gyvybei, nerasta, - sakoma Valstybinės penitenciarinės tarnybos spaudos tarnybos pranešime.

Pranešime pažymėta, kad buvusiai premjerei atlikta magnetinė rezonanso tomografija, rentgenas ir sonografija.

Tyrimo patikrinimo rezultatai perduoti į Kijevo tardymo izoliatoriaus medicinos dalį diagnozei nustatyti ir gydymo kursui paskirti.

Spaudos tarnyba pabrėžė, kad J.Tymošenko atsisakė duoti kraujo už Kijevo tardymo izoliatoriaus ribų laboratoriniam tyrimui.

Šiuo metu buvusios premjerės sveikatos būklę toliau kontroliuoja Kijevo tardymo izoliatoriaus medicinos personalas, praneša spaudos tarnyba.

Anksčiau buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko gynimo grupės vadovas Serhijus Vlasenka pranešė, kad trečiadienį tardymo izoliatoriuje prasidės tyrimo veiksmai "Ukrainos bendrųjų energetikos sistemų byloje", nors vakar izoliatoriaus vadovybė patikino jį, kad to nebus.

"Šiandien antrą valandą dienos pas mus bus atliekami tyrimo veiksmai. Tai yra sergantį žmogų pakėlė, nuvežė patikrinti, patvirtino, kad žmogus serga, bet davė leidimą atlikti tyrimo veiksmus. Mes vakar buvome su deputatu Sasu priėmime pas tardymo izoliatoriaus vadovybę, kuri mus patikino, kad šiandien jokie veiksmai nebus atliekami", - sakė S.Vlasenka komentare interneto leidiniui "Ukrainskaja pravda".

Jis pavadino situaciją dėl J.Tymošenko "kankinimu ir tyčiojimusi".

"Ir tikriausiai Valstybinės mokesčių milicijos tyrimų padalinio vadovybė kalbėdama sakys, kad jie gi adatų jai į panages nevaro, vadinasi - nekankina", - pridūrė S.Vlasenka.

Gynėjas pranešė, kad tikisi gauti informacijos apie J.Tymošenko rytinį medicinos patikrinimą.

"Aš neturiu nė vienos oficialios informacijos. Tik buvo sveikatos apsaugos ministro pareiškimas apie tai, kad patikrinimas įvyko. Tačiau man tai primena 37-uosius metus, kai sergantis žmogus naktį išvežamas nežinia kur, niekam nepranešus: nei giminaičiams, nei gynėjams", - pareiškė deputatas.

S.Vlasenka taip pat pranešė, jog ketina oficialiai paduoti būtinus pareiškimus ir prašymus, kad gautų medicinos patikrinimų rezultatus ir sužinotų, kuo remiantis apie tai nepranešta giminaičiams ir gynėjams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.