aA
Klaipėdos apskrities policijos Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai atskleidė žiaurų benamės nužudymą, kurio padarymu jau prisipažino to paties socialinio statuso ir beveik tokio pat amžiaus, kaip jos auka, įtariamoji.
Klaipėdoje atskleistas žiaurus benamės nužudymas
© Shutterstock nuotr.

Nuo praėjusių metų birželio 15-osios Klaipėdos apskrities policijos Asmenų paieškos skyrius kaip dingusiosios be žinios ieškojo 1968 m. gimusios N. P. Apie tai, kad ją paskutinį kartą matė praėjusį viduržiemį, policijai pranešė viena moters pažįstama.

Pirmadienį, lapkričio 21 d., Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus ir Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai patikrino iš Šiaulių kolegų gautą operatyvinę informaciją ir Klaipėdos Šiaurės prospekte, už 100 metrų nuo pagrindinio kelio, iškasė, kaip įtariama, sudegusius N. P. palaikus, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Tą patį vakarą su Patrulių rinktinės pareigūnais kriminalistai sulaikė ir į areštinę uždarė galimai N. P. nužudžiusią bei jos palaikus šiukšlių ir srutų duobėje sudeginusią nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčią 41 metų J. P.

Tyrimo metu įtariamoji prisipažino, kad padarė šį žiaurų nusikaltimą, pavydėdama aukai savo sugyventinio dėmesio. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2010 m. naktį iš kovo 10-osios į kovo 11-ąją, būdama apsvaigusi nuo alkoholio, įtariamoji asmeninio konflikto su buvusia bičiule metu apleistame sodo namelyje ją sumušė. Nuo patirtų sužalojimų nukentėjusioji vietoje mirė.

Be to, J. P. įtariama neseniai įvykdytais dviem kitais nusikaltimais: Šiauliuose nudeginusi dviejų žmonių veidus sieros rūgštimi.

Pirmadienį įtariamoji buvo sulaikyta 2 paroms. Klaipėdos miesto apylinkės teismas trečiadienį patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės pareiškimą dėl kardomosios priemonės suėmimo skyrimo ir trims mėnesiams leido suimti J. P.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.