aA
Didžiojoje Britanijoje nuteistas latvis, kuris vairuodamas girtas partrenkė mopedu važiavusią lietuvę. Tyrimo metu nustatyta, kad tas pats vyras Latvijoje buvo nuteistas dėl žmogžudystės, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.
Britanijos policijos Jaguar XF
© Gamintojo nuotr.

34 metų Intaras Plesis 2010 metais persikėlė gyventi į Didžiosios Britanijos Bostono miestą. Šių metų vasario 14 d. važiuodamas girtas (alkoholio kiekis jo kraujyje du kartus viršijo leistiną normą) partrenkė 37 metų Valentiną Plančiūnienę, kuri mopedu važiavo į darbą maisto perdirbimo fabrike. Latvio vairuojamas automobilis lietuvę nubloškė po kita gatvės puse važiavusio autobuso ratais. Vėliau I. Plesio automobilyje buvo rastas tuščias viskio butelis.

I. Plesio teismo metu išsiaiškinta, kad 1994 metais Latvijoje jis buvo nuteistas už sugėrovo užkapojimą kirviu. Vėliau vyras padegė nužudytojo namus, kad sunaikintų įkalčius.

Latviui už lietuvės nužudymą gresia ilgi metai kalėjimo. Teismas pripažino jį kaltu, tačiau bausmė bus skirta vėliau šį mėnesį.

Tirdami šią bylą britų policininkai turėjo vykti į Latviją, kur kitas latvis pavarde Plesis buvo neteisingai apkaltintas vairavęs automobilį per minėtą avariją.