aA
Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, už tai, kad vairavo automobilį neblaivus, jau būdamas baustas už tokį pažeidimą, skyrė Lenkijos piliečiui M. K. (gim. 1986 m.) 20 parų administracinio arešto bausmę ir konfiskavo automobilį „Mazda Xedos 6“.
Girtas vairuotojas aiškino, kad automobilis važiavo pats
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Pažeidėjas nubaustas už tai, kad birželio 10-osios naktį S. Nėries gatvėje Vilniuje, būdamas neblaivus (2,67 promilės girtumas), vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių.

Apklausiamas teisme M. K. paaiškino, kad jį policijos pareigūnai sulaikė, kai jis neblaivus sėdėjo su drauge automobilyje, bet niekur nevažiavo. Jis esą perjungė bėgius ir automobilis pats galėjo pajudėti kelis metrus. Tuomet esą automobilio variklis buvo išjungtas, raktelių užvedimo spynelėje nebuvo, praneša Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas.

Apklausta teisme M. K. draugė paaiškino, ji su draugu sėdėjo jai priklausančiame automobilyje, tačiau niekur nevažiavo. Automobilio rakteliai buvo pas ją.

Teisme apklausti liudytojais du policijos pareigūnai paaiškino, kad jie pastebėjo be šviesų važiuojantį automobilį. Automobilį vairavo pusnuogis vaikinas, jie stebėjo, kaip mašina važiavo keliasdešimt metrų. Pats automobilis, policininkų teigimu, tiek riedėti negalėjo. Anot pareigūnų, vairuotojas neneigė, jog vairavo mašiną. Sustabdžius automobilį, raktelių užvedimo spynelėje nebuvo, jie matyt, buvo paslėpti.

Teismas M. K. parodymus, kad jis automobilio nevairavo, vertino kritiškai, kadangi jo parodymai paneigti policijos pareigūnų paaiškinimais, alkoholio matuoklio duomenimis.

Teismas taip pat iškėlė administracinio teisės pažeidimo bylą M. K. draugei už tai, kad ji, įspėta dėl administracinės atsakomybės už žinomai melagingų parodymų davimą, teisme melavo, jog M. K. nevairavo automobilio.

Šis nutarimas per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

2009 metais M. K. buvo baustas už tai, kad neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, neblaivus vairavo mašiną. Tuomet teismas jam skyrė 4 tūkst. litų baudą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.