aA
Seimo vadovybei nusibodo gauti iš Vyriausybės prastos kokybės įstatymų projektus. Dėl to trečiadienį „ant kilimėlio“ kviečiami Ministro pirmininko tarnybos (MPT) kancleris Deividas Matulionis ir teisingumo ministras Remigijus Šimašius, rašo „Lietuvos žinios“.
Vyriausybės darbo brokas išsėmė Seimo kantrybę?
© K.Šatūno nuotr.

Seimo valdyba nepatenkinta Vyriausybės pateikiamais įstatymų projektais, nes esą kone ketvirtadalis teisės aktų yra taisytini. Už parlamentinę kontrolę atsakingas Seimo pirmininkės pavaduotojas Česlovas Juršėnas pažymėjo, kad didžioji dalis Seimo teisininkų pastabų dėl pateiktų Vyriausybės įstatymų projektų - pagrįstos. „Todėl teisės aktų projektus prireikia taisyti, perdaryti, kai kuriuos jų grąžiname atgal Vyriausybei. Išeina nei šis, nei tas“, - sakė Č.Juršėnas.

Seimo pirmininkės pavaduotojo Algio Čapliko žodžiais, kartais vienam Vyriausybės pateiktam projektui parlamento teisininkai prirašo net 20 pastabų. Tuo metu Seimo pirmininkės pavaduotojai Virginijai Baltraitienei keista, kaip tokias teisininkų pajėgas turinti ir dar iš šalies teisines konsultacijas perkanti Vyriausybė nesugeba parengti tinkamų įstatymų projektų. Jos nuomone, projektus rengiantiems specialistams paprasčiausiai stinga kompetencijos, be to, dažnai pernelyg skubama.

Savo ruožtu MPT kancleris D.Matulionis tvirtino negirdėjęs iš Seimo vadovybės priekaištų dėl Vyriausybės pateikiamų įstatymų projektų. Esą pastabų yra išsakę tik parlamento teisininkai. „Vyriausybė, kaip ir Seimas, turi teisininkų. Žinote, kartais atsitinka taip, kad teisininkai yra du, o nuomonės - trys“, - pažymėjo jis. Teisingumo ministras R.Šimašius pripažino, kad ir pats dažnai būna nepatenkintas Vyriausybės parengtų teisės aktų projektų kokybe. Esą ne vien Teisingumo ministerijos valdininkai, bet ir kitų institucijų atstovai turėtų pasitempti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.