aA
Omsko tyrimų institucijos iškėlė baudžiamąją bylą vienos šio Pietų Sibiro didmiesčio mokyklų penkiolikametei moksleivei, įtariamai mirtinai sumušus benamį.
Rusijoje moksleivė įtariama žiauriai nužudžiusi benamį, atsisakiusį duoti jai cigaretę
© DELFI / Valdas Kopūstas

Baudžiamoji byla iškelta pagal straipsnį "tyčinis sunkus sužalojimas, sukėlęs dėl neatsargumo žmogaus mirtį", praneša antradienį Rusijos tyrimų komiteto Omsko srities tyrimų valdybos spaudos tarnyba,

Tyrimo duomenimis, birželį vienoje Omsko gatvių devintokė su draugėmis išgėrė alaus, po to priėjo prie nepažįstamo 33 metų vyro, neturinčio nuolatinės gyvenamosios vietos, ir paprašė užrūkyti.

Cigaretėmis ji pasidalijo su draugėmis ir vėl paprašė jo cigaretės. Vyras atsisakė, už tai mergina pradėjo jį spardyti ir mušti, o kai jis pargriuvo, kelis kartus užšoko jam ant galvos.

Moksleivės draugės paskambino bendraklasiui, papasakojo, kas įvyko, ir paprašė jo ateiti. Berniukas, pamatęs vyrą be sąmonės, iškvietė greitąją pagalbą.

"Nukentėjusysis buvo nuvežtas į ligoninę dėl sunkaus kaukolės ir smegenų sužeidimo, kur, nors ir buvo suteikta medicinos pagalba, nuo patirtų sužalojimų po kelių dienų mirė", - sakoma pranešime.

Moksleivė prisipažino tai padariusi. Ji pasirašė pasižadėjimą neišvykti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.