aA
Raseinių rajono apylinkės prokuratūros prokurorai kartu su policijos pareigūnais išaiškino ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje nepilnametis Raseinių rajono gyventojas kaltinamas plėšimais ir vagystėmis iš Raseinių rajono vienkiemių gyventojų.
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Raseinių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Eividas Chmieliauskis pažymėjo, kad šių metų vasarą Raseinių rajone Nemakščių seniūnijoje padaugėjo nusikaltimų, kurių padarymo braižas buvo panašus: nakties metu į senolių namus įsibrovęs nepažįstamasis grasindavo, pagrobdavo santaupas. Viso Raseinių rajone per 2011 m. buvo užregistruoti septyni tokio pobūdžio nusikaltimai, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Atliekant ikiteisminį tyrimą ir vykdant galimai jas padariusio asmens paiešką, spalio mėnesį buvo sulaikytas ir į Raseinių rajono policijos komisariato areštinę pristatytas įtariamasis nepilnametis R. K.

Sulaikius įtariamąjį, teismas patenkino prokuroro prašymą ir paskyrė kardomąją priemonę suėmimą, kuri vėliau pakeista į švelnesnes kardomąsias priemones.

Raseinių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė šią baudžiamąją bylą teisminiam nagrinėjimui Raseinių rajono apylinkės teismui. Baudžiamojoje byloje pareikšti penki civiliniai ieškiniai, kurių bendra suma 4270 litų.

Ikiteisminį tyrimą per trumpą laiką atliko Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.