aA
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) ir Jonavos rajono kriminalistai, bendradarbiaujant su Latvijos teisėsaugos pareigūnais, atliko bendrą operaciją, siekiant likviduoti vieną iš narkotikų tiekimo kelių į Latviją ir kitas Baltijos regiono valstybes.
Antrankiai
Antrankiai
© Shutterstock nuotr.

Kaip praneša Kauno apskrities policija, lapkričio 18 d. Zarasų rajone, netoli valstybės sienos, sulaikyta trijų Latvijos piliečių grupė: 29 metų Z. A (neteistas, nedirbantis), 24 metų J. I. (neteistas, nedirbantis) ir 36 metų G. V. (teistas, nedirbantis), kurie automobiliu gabeno daugiau kaip kilogramą, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos amfetamino.

Tą pačią dieną Jonavos rajone, grįžtant iš nusikalstamo sandorio, sulaikyti ir jų bendrininkai – du Jonavos miesto gyventojai 39 metų T. R. (teistas, nedirbantis) ir 40-metis V. B. (teistas, nedirbantis), pas kuriuos surasta, kaip įtariama, iš šio sandorio gauta pinigų suma Latvijos nacionaline valiuta, pagal ekvivalentą viršijanti 14 000 litų. Dėl šių faktų ONTV pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, už ką gali būti baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai. Visiems penkiems sulaikytiems asmenims Kauno m. apylinkės teismas skyrė maksimalias kardomąsias priemones – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.