aA
Seimo pirmininkė Irena Degutienė, antradienį priėmusi Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką Kęstą Komskį, sako, kad pati Antikorupcijos komisija turės dar kartą spręsti dėl K. Komskio tinkamumo eiti šias pareigas.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis
© DELFI / Valdas Kopūstas

"K. Komskis pasiprašė susitikti su manimi, tikėjausi, kad žmogus apsigalvojo ir atneš atsistatydinimo iš Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų pareiškimą, bet eilinį kartą to neįvyko. Bet buvo atneštas jo gautas raštas iš Generalinės prokuratūros, kad tiriant vadinamąją mailiaus bylą jis netrukdė ikiteisminiam tyrimui. (...) Situacija tokia, kad jis iki šiol nesupranta, ko čia Etikos ir procedūrų komisija iš jo nori, ko aš iš jo noriu. Aš manau, kad pati Antikorupcijos komisija turės dar kartą spręsti šį klausimą, kadangi iš esmės dėl jo atstatydinimo balsavimo kaip tokio ir nebuvo", - antradienį žurnalistams sakė I. Degutienė.

Kaip ELTA jau skelbė, K. Komskis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas pateikti atsakymą, ar Antikorupcijos komisija ir jis, kaip jos pirmininkas, nepažeidė nuostatų, įpareigojančių nesikišti į teisėsaugos institucijų veiklą.

Pasak jo, prokuratūra pripažino, kad komisijos posėdžiuose, kuriuose dalyvavo ir prokuratūros atstovai, buvo aptarta ikiteisminio tyrimo eiga, tačiau prokurorai patys priėmė sprendimą ir pateikė duomenis, kuriuos jie pripažino leistinais atskleisti.

"Posėdžių metu prokurorai iš Antikorupcijos komisijos negavo įstatymuose nenustatytų pavedimų ar įpareigojimų, kurie galėtų būti pripažinti kišimusi į prokuratūros veiklą", - sakoma generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio pasirašytame atsakyme Antikorupcijos komisijos pirmininkui.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija buvo nusprendusi, kad Seimo Antikorupcijos komisija, kontroliuodama ikiteisminio tyrimo eigą byloje dėl Romualdo Visokavičiaus galimai neteisėtų veiksmų, nesilaikė Antikorupcijos komisijos įstatymo nuostatų, įpareigojančių nesikišti į teisėsaugos institucijų veiklą.

Seimo Pirmininkė I. Degutienė kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisijos narius, prašydama jų įvertinti komisijos pirmininko K. Komskio tinkamumą eiti šias pareigas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.