aA
Almatos teismas, nagrinėjęs trijų vyrų, kaltinamų žmonių žudymu ir žmogienos valgymu, bylą, pirmadienį paskyrė dviem iš jų aukščiausią bausmę - sušaudymą. Trečiasis kaltinamasis nuteistas aštuonerius metus kalėti.
Per tardymą nustatyta, jog gaujos - Sergejaus Kopajaus, Jevgenijaus Turočkino ir Michailo Veršinino - aukomis tapo mažiausiai septynios merginos, iš kurių daugelis buvo prostitutės. Šiuos nusikaltimus žmogėdros padarė Almatoje per beveik dvejus metus.

Savo aukas nusikaltėliai pasirinkdavo iš stovinčių prie kelio prostitučių. Merginą atsiveždavo į vieno gaujos narių butą, nugirdydavo degtine arba apsvaigindavo narkotikais ir bejėgę užmušdavo peiliu arba pasmaugdavo virve.

Nužudytosios kūną sukapodavo. Dalį žmogienos gauja suvalgydavo - darė iš jos šašlykus ir faršą. Be to, žmogienos, to nežinodami, valgė ir kanibalų giminaičiai.

Operatyvinės paieškos darbuotojams surasti įtariamuosius padėjo dvi merginos, kurioms pavyko pabėgti iš žmogėdrų buto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.