aA
Dėl naujojo žemės ūkio ministro paskyrimo prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį konsultavosi su Seimo pirmininku Artūru Paulausku.
Kaip BNS sakė V.Adamkaus atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė, pokalbyje telefonu V.Adamkus A.Paulausko teiravosi, ar "neteks ministro skirti keliems mėnesiams", ar socialliberalų kandidatas į ministrus Jeronimas Kraujelis turės pakankamą Seimo paramą ir tuomet, kai teks priimti reformai reikalingus, tačiau ne itin populiarius sprendimus.

A.Paulauskas užtikrino prezidentą, kad Seimo dauguma pasirengusi nuosekliai remti J.Kraujelio kandidatūrą, o Seimo Kaimo reikalų komitetas turės naują kompetentingą lyderį.

Socialliberalų frakcijai priklausantis J.Kraujelis šiuo metu vadovauja Kaimo reikalų komitetui, kurį, jei bus paskirtas ministru, turės palikti.

Pasak V.Gaižauskaitės, po konsultacijų su Seimo pirmininku prezidentas dar nepriėmė galutinio sprendimo dėl ministro skyrimo.

Žemės ūkio ministro paskyrimo klausimas buvo svarstomas ir pirmadienį vykusiame V.Adamkaus ir premjero Algirdo Brazausko susitikime.

"Nesinorėtų, kad prabėgus keliems mėnesiams, susidarytų tokia situacija, kai vėl reikėtų ieškoti naujo žemės ūkio ministro. Prezidentas jau yra išdėstęs savo požiūrį, jog vien ministro keitimas nekeičiant žemės ūkio politikos, vargu ar pakeis padėtį žemės ūkyje", - po šio susitikimo sakė prezidento atstovė spaudai.

"Mes esame apsisprendę, tačiau prezidentas turi teisę svarstyti. Žinoma, daugumos nuomonė negali būti atmesta, aš tikiuosi, kad tokia yra demokratinių valstybių tradicija, ir kad mūsų pasiūlymas bus įvertintas", - žurnalistams kalbėjo premjeras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.