aA
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Informacijos centro vadovas Gediminas Kirkilas ir Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas, reaguodami į kritiką dėl partijos lyderio, premjero Algirdo Brazausko kalbų apie sovietinius laimėjimus, apkaltino dešiniuosius sovietmečiu sukurto turto švaistymu.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
"Konservatorių partijoje yra žymiai mažiau žmonių, kurie realiai įsivaizduoja, koks buvo anais laikais sukurtas turtas, kokia infrastruktūra, ir kaip ja reikėtų disponuoti", - teigė G.Kirkilas.

Jis pareiškė, jog konservatoriai per pigiai pardavė "Lietuvos telekomą", nes nežinojo jo vertės.

"Todėl, kad jie tiesiog nežinojo, jie tais laikais nieko nestatė", - pastebėjo socialdemokratas ir netrukus turėjo patikslinti savo mintį.

"Aš nemanau, kad tik komunistai statė tarybiniais laikais", - sakė jis.

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Seime Tėvynės sąjungos-konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius pareiškė, jog pastaruoju metu atsiranda vis daugiau valdančiosios socialdemokratų bei socialliberalų daugumos idėjinę krizę bylojančių ženklų.

"Simptomai yra pakankamai iškalbingi. Tai ir premjero prisiminimai apie ūkio laimėjimus sovietmečiu, kuriais taip nuoširdžiai dalintasi su Vakarų investuotojais, tai ir visiškai nesėkminga premjero kalba Rygoje apie modernios žinių visuomenės perspektyvas Lietuvoje", - teigė A.Kubilius.

Kaip pranešė spauda, praėjusią savaitę premjeras A.Brazauskas, susitikęs su daugiau kaip 70 verslininkų iš JAV, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos, du trečdalius savo kalbos skyrė sovietinių laikų statyboms ir savo patirčiai sovietiniame Plano komitete.

"Aš tikrai nepavadinčiau, kad tai buvo liaupsinimas praėjusių laikų. Tiesiog buvo pabrėžta kai kurie elementai, kurie, man atrodo, ir šiandien yra svarbūs formuojant socialiai orientuotą rinkos ekonomiką", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas J.Olekas.

"Paprastas pastabas apie socialinę orientaciją bandoma paversti komunizmo baubu ir tuo gąsdinti žmones", - pažymėjo jis.

Socialdemokratai teigė, jog dešinieji puola premjerą todėl, jog negali priimti socialdemokratų propaguojamos socialinės rinkos idėjos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.