aA
Lietuva ir JAV keisis informacija apie galimus teroro aktų JAV vykdytojus. Tai buvo sutarta pirmadienį vykusiame JAV ambasadoriaus Lietuvoje Johno Teffto susitikime su Lietuvos vidaus reikalų ministru Juozu Bernatoniu.
Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, pirmadienį vykusiame susitikime kovą su tarptautiniu terorizmu ambasadorius J.Tefftas ir ministras J.Bernatonis išskyrė kaip prioritetinę sritį.

Ambasadorius JAV vyriausybės vardu padėkojo ministrui už profesionalų Lietuvos teisėsaugos tarnybų darbą ir visuomenės parodytą dėmesį po teroro aktų, įvykdytų JAV rugsėjo 11-ą dieną.

Ministras J.Bernatonis papasakojo JAV ambasadoriui apie Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Migracijos departamento, kitų tarnybų veiklą, kuri turėtų užkirsti kelią tarptautiniams teroristams patekti į Lietuvą ir veikti jos teritorijoje.

Ministras ir ambasadorius taip pat aptarė Federalinio tyrimų biuro (FTB) atstovybės įkūrimo Vilniuje eigą.

FTB atstovybė Baltijos šalims veikia Taline nuo 1997 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.