aA
Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė su darbo vizitu vyks į Ukrainą. Lietuvos vadovė Kijeve susitiks su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi ir Ministru Pirmininku Mykola Azarovu, dalyvaus penktajame Lietuvos ir Ukrainos prezidentų Tarybos posėdyje, pasveikins abiejų valstybių verslo forumo dalyvius, lankysis lietuviškos produkcijos parodoje-mugėje.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Valstybių vadovai susitikime aptars Lietuvos ir Ukrainos dvišalius santykius, bendradarbiavimą ekonomikos, transporto, kultūros ir švietimo srityse. Didelis dėmesys bus skiriamas Ukrainos santykiams su Europos Sąjunga (ES) ir europinės integracijos eigai.

"Glaudesnis ES ir Ukrainos politinis ir ekonominis bendradarbiavimas yra svarbus abiem pusėms. Įgyvendindama vidaus reformas, gerindama verslo aplinką, stiprindama kovą su korupcija, Ukraina artėja prie Europos. Ši partnerystė naudinga ir Lietuvai", - vizito išvakarėse pabrėžė šalies vadovė.

Vizito Kijeve metu ketinama pasirašyti memorandumą dėl šaudyklinio traukinio "Vikingas" veiklos, Mokslo ir technologijų programą 2011-2015 metams bei kitus dvišalio bendradarbiavimo dokumentus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.