aA
Vilnių pastebėjo ir įvertino JAV laikraštis "The New York Times", įtraukęs jį į straipsnį "Naujoviški miestai, kurie galvoja apie savo veiklą".
„The New York Times“: Vilnius – tarp geriausiai valdomų pasaulio miestų
© DELFI / Valdas Kopūstas

Laikraščio straipsnyje pateikiama keleto miestų apžvalga. "The New York Times" teigimu, šiais laikais jauni specialistai gali rinktis iš daugybės miestų ir rasti jiems tinkamiausią ir labiausiai patinkantį. Todėl laikraštis parengė keleto miestų apžvalgą, kuri nėra paremta tiktai gyvenimo kokybe. Ją sudarant buvo kreipiamas dėmesys į miestus, kurie stengiasi būti ir išmanūs, ir tinkamai valdomi, be to, nebijo naujovių.

Vilnius, anot "The New York Times", yra viena iš žaliausių buvusio Rytų bloko šalių sostinių, o jo valdžia nebijo naujovių. Tai liudija neseniai internetą apkeliavęs vaizdelis, kuriame Vilniaus meras Artūras Zuokas įamžintas su tanku traiškantis draudžiamoje vietoje pastatytą automobilį.

Straipsnio autorius pabrėžia, kad, neseniai atliktos apklausos duomenimis, apie 70 proc. Vilniaus gyventojų vaikšto pėsčiomis, važiuoja dviračiu arba viešuoju transportu.

Nepaisant kai kurių komunistinės architektūros reliktų, Vilnius yra žaliuojantis miestas, žavintis gerai prižiūrimais viduramžių pastatais ir galintis pasigirti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktu senamiesčiu.

Straipsnyje taip pat minima, kad po senojo režimo žlugimo miestas pertvarkė atliekų šalinimo sistemą, o 2005 metais įrengė modernų sąvartyną.

Autorius pažymi, kad Lietuvos sostinė traukia jaunus specialistus ne tik iš Rytų Europos. Jauniesiems atvykėliams Vilnius yra kylantis žvaigždė verslo pasaulyje, jie taip pat vertina jo kultūrinę sceną.

Be Vilniaus, straipsnyje dar minimi tokie miestai kaip Oklandas, Berlynas, Barselona, Kopenhaga, Monrealis, Santjagas, Šanchajus, Keiptaunas ir Kuritiba.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.