aA
Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komitetas pirmadienio vakarą nutarė, kad nereikia tenkinti finansiniais nusikaltimais kaltinamo Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho prašymo grąžinti jam teisinę neliečiamybę.
Viktoras Uspaskich
Viktoras Uspaskich
© DELFI / Šarūnas Mažeika

"Komitetas nutarė siūlyti parlamentui neliečiamybės neginti", - pirmadienį BNS sakė Europos Parlamento Informacijos biuro Briuselyje darbuotojas Robertas Pogorelis.

Komitetui pateikus savo nuomonę, galutinį sprendimą turėtų priimti EP plenarinė sesija gruodžio 1 dieną.

V.Uspaskichas bando įtikinti, kad byla prieš jį yra politinė. Vasarą jis kreipėsi į EP pirmininką Jerzy Buzeką ir paprašė, kad EP sprendimas dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo būtų peržiūrėtas, nes esą Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kur jis ir jo vadovaujama partija kaltinami finansiniais nusikaltimais, atsirado naujų duomenų.

V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę EP panaikino pernai rugsėjį. To prašė Generalinė prokuratūra, kad Lietuvoje būtų galima toliau nagrinėti baudžiamąją bylą dėl Darbo partijos juodosios buhalterijos. Generalinės prokuratūros duomenimis, 2004-2006 metais šios partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

BNS