aA
Buvęs "Jukos" vadovas Michailas Chodorkovskis patenkintas laikymo Segežos kolonijoje sąlygomis, dirba visą darbo dieną, bet skundžiasi, kad mažiau skaito, pranešė žurnalistams Petrozavodske buvusio naftos bendrovės vadovo advokatas Jurijus Šmitas.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis
© Reuters/Scanpix

"Nemačiau Chodorkovskio pusantro mėnesio, per tą laiką jis pasikeitė į gerąją pusę, atsigavo, kiek sulyso, kaip ir priklauso žmogui, kuris po penkerių metų kalėjimo dažniau būna gryname ore. Moraliniu požiūriu jis puikios formos, bet skundžiasi, kad ėmė mažiau skaityti", - sakė J.Šmitas.

Jis pažymėjo, kad jo ginamasis gauna daug laiškų ir žiniasklaidos priemonių kreipimųsi, šiuo metu jis rašo straipsnį į laikraštį nacionalinės teisinės valstybės tema.

"Jokių nuolaidų jam kolonijoje nėra. Gyvena jis kaip visi, dirba kaip visi, siuntinius gauna kaip visi. Kolonija geresnė nei Krasnokamenske, tvarkos daugiau - savivalės mažiau", - pažymėjo J.Šmitas.

Pasak advokato, sekmadienį į Segežą atvažiavo M.Chodorkovskio tėvai, jie antradienį pasimatys su sūnumi, o gruodžio pradžioje turi įvykti pasimatymas su žmona.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.