aA
2011 m. lapkričio 21 d. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas trims mėnesiams nušalino nuo pareigų Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos (NMA) direktorių Saulių Silicką.
A.Kubilius neišsižada įtariamuoju tapusio konsultanto
© A.Didžgalvio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo, pranešimus apie įtarimą įteikė NMA vadovui ir buvusiam Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) viceministrui Aušriui Macijauskui

Primename, kad STT šių metų birželio mėnesį baigė ir Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui perdavė kitą baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad žemės ūkio viceministras A. Macijauskas galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir siekė asmeninių tikslų, vengdamas privalomo skelbti konkurso dėl Vigimanto Kisieliaus įdarbinimo Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos padalinio vadovu.

Viceministras nurodė ŽŪM pavaldžios įstaigos – Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos – laikinai vadovo pareigas ėjusiam Artūrui Bagotyriui. fiktyviai įdarbinti V. Kisielių, kad po kelių dienų jį būtų galima be konkurso perkelti į Nacionalinės žemės tarnybos vadovo pareigas.

Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius DELFI sakė, kad Vyriausybės vadovas A. Macijausko paslaugų atsisakyti neketina.

"A. Macijauskas yra vertinamas kaip specialistas, o dėl žiniasklaidoje skelbimaų teiginių viską parodys teismas", - sakė V. Valentinavičius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.