aA
Svazilando karališkųjų rūmų pareigūnai neigia gandus, jog iš karališkųjų rūmų gėdingai išvyta karaliaus Mswati III 12-oji žmona Nothando Dube, skelbia BBC. Pietų Afrikos Respublikos dienraščiui „Sunday Times“ pati karalienė Dube sakė, jog jai buvo nurodyta „susikrauti daiktus ir išvykti“. Savaitę prieš tai moteris apsaugininkui į akis pripurškė pipirinių dujų.
Svazilendo karalius Mswati III
Svazilendo karalius Mswati III
© AFP/Scanpix

Karališkųjų rūmų atstovas Timothy Velabo Mtetwa nepriklausomam dienraščiui „Times of Swaziland“ sakė, jog karalienės rūmuose nėra, nes ji išvykusi aplankyti senelės.

Praeitais metais 23 metų karalienė Dube buvo apkaltinta neištikimybe karaliui.

Apsaugininkas neišleido iš rūmų

Per interviu „Sunday Times“ karalienė sakė susikivirčijusi su apsaugininku, nes šis praeitą sekmadienį atsisakė ją išleisti iš rūmų teritorijos.

Moteris norėjo savo jauniausią atžalą, dvejų metukų dukrelę, nuvežti į ligoninę, nes ši bežaisdama susižeidė. Apsaugininkas karalienės neišleido argumentuodamas, jog jai išvykti draudžiama, skelbia šaltinis.

„Jis grasino man trenkti, sakė, jog su vaiku niekur neisiu. Mano mažylė smarkiai kraujavo“, - karalienę cituoja dienraštis. Kivirčas tęsėsi, moteris tvirtina esą išeiti jai buvo neleista fiziškai.
„Turėjau save apginti, papurškiau jam tiesiai į akis“, - „Sunday Times“ sakė karalienė.

Apie incidentą buvo pranešta Karalienei Motinai, kuri ir nusprendė, jog karalienė Dube elgiasi nederamai, todėl rūmuose jai ne vieta.

„Net visų savo daiktų nespėjau susirinkti, man buvo įsakyta skubiai susiruošti ir išvykti“, - pasakoja skandalingoji karalienė.

Karalienės atžalos liko rūmuose, skelbia šaltiniai.

Neigia, kad išvarė

Pats Svazilando karalius „Times of Swaziland“ sakė, jog gandai esą karalienė Dube buvo iškeldinta iš rūmų, tėra laužti iš piršto.

Karališkųjų rūmų atstovas žiniasklaidai sakė, jog tokiu atveju, kai iš karališkųjų rūmų išvejamas žmogus, paskiriami du asmenys, padedantys išgabenti jo daiktus. Tačiau šiuo atveju karalienė Dube taikiai išvyko aplankyti savo močiutės.

„Pietų Afrikos Respublikos dienraščio metami kaltinimai visiškai nepagrįsti, nes karalienė iš rūmų išvyko su dviem apsaugininkais, nepaleidžiančiais jos iš akių, nes moteris vis dar priklauso karališkajai šeimai“, - karališkųjų rūmų atstovą cituoja dienraštis.

Praeitų metų rugpjūtį gėdingai atsistatydino šalies teisingumo ministras Ndumiso Mamba. Jis buvo apkaltintas užmezgęs romaną su karaliene Dube. Nuo to laiko karalienė rūmuose gyvena namų arešto sąlygomis. Moteris kaltinimus neištikimybe vyrui atkakliai neigia.

Karalius gyvena atskirai nuo 13 žmonų

Karalius Mswati III šiuo metu atsiskyręs nuo pasaulio, tai kasmet vykstančio apsivalymo ritualo dalis. Į rūmus jis grįš sausį.

Svazilandas šiuo metu kovoja su gilia finansų krize, valstybės tarnautojams vėluoja atlyginimai.

Kai kurie šalies gyventojai karalių ir 13-a jo žmonų kaltina išlaidumu, nes dauguma paprastų žmonių gyvena skurde.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.