aA
Šiomis dienomis baigta ir perduota nagrinėti teismui baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kurioje siautėjimu degalinėje kaltinamas buvęs Šiaulių nusikalstamo pasaulio šulas Vladas Baranauskas, pravarde Baranis. Jis ir keletas jo bendrininkų praeityje buvo vadinami „Šiaulių princais“.
Buvęs „Šiaulių princas“ Baranis neatsimena, kodėl degalinėje užpuolė merginą
© A.Stackevič nuotr.

Ekscentrišku elgesiu dėl apnuoginto užpakalio demonstravimo žurnalistams prieš keletą metų pagarsėjęs buvęs nusikalstamo pasaulio šulas 54 metų V. Baranauskas vėl stos prieš teismą, šįkart dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Rugpjūčio 27-osios naktį V. Baranauskas užsuko į vieną Šiaulių degalinę. Čia tuo pat metu apsipirkti atvažiavo ir dvi merginos. Kuo jos užsitraukė vyro rūstybę, šiandien jis negali pasakyti ir pats, tik faktas, kad vienos 20-metės merginos adresu pasipylė necenzūrinių žodžių lavina, kurią lydėjo V. Baranausko smūgiai ranka ir koja, o jo rankoje atsidūrė nuo merginos galvos nurautų plaukų sruoga.

Iškviesti policijos pareigūnai įsisiautėjusio vyro neberado, nes jis iš degalinės buvo išvažiavęs. Tačiau liko vaizdo stebėjimo kamerų įrašai. Peržiūrėję juos, pareigūnai pamatė savo seną pažįstamą, praeityje vieną nusikalstamo pasaulio lyderių V. Baranauską ir negalėjo patikėti, kad, sulaukęs tokio amžiaus, vyras pradėjo kariauti su moterimis.

Tuo negalėjo patikėti ir pats V. Baranauskas. Iškviestas į policijos komisariatą jis negalėjo nieko prisiminti apie tos nakties įvykius degalinėje. Tačiau pasižiūrėjęs vaizdo įrašus, pripažino, kad ten tikrai jis esąs.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.