aA
Policijos departamentas Europolo kanalais gavo Londono policijos perspėjimą dėl galimų sukčiavimo atvejų išsinuomojant būstą Londono 2012 olimpinių ir parolimpinių žaidynių metu.
Londono olimpinių žaidynių deglas
Londono olimpinių žaidynių deglas
© AP/Scanpix

Pareigūnai perspėja visuomenę imtis atsargumo priemonių, ypatingai užsakant nakvynę internetu, ir pataria įsitikinti, kad išsinuomojamas būstas tikrai egzistuoja.

Efektyviausias būdas apsisaugoti nuo sukčiavimo ‒ užsisakyti nakvynę tiesiogiai iš žinomų viešbučių arba naudotis patikimomis turizmo agentūromis, praneša Policijos departamentas.

Taip pat siūloma imtis sekančių atsargumo priemonių:

Įsitikinti, kad kelionių agentūra yra narė tokių organizacijų, kaip ABTA (Asocijuota Britų kelionių agentūra), Kelionių asociacijos arba licencijuota Oro kelionių organizatorių.
Prieš užsakant paslaugą, būtina nustatyti, ar bendraujama su būsto savininku, ar nuomos agentu.
Naudojant paiešką internete, patikrinti, ar viešbučio adresas egzistuoja, pasidomėti, ar yra lankytojų atsiliepimų apie dominantį viešbutį, patikrinti agentus, su kuriais ketinama sudaryti sandorį.
Sudarant sandorį, pasidomėti apie viešbučio (pastato) detales ir aplinką, tuomet palyginti, ar sutampa pateikta informacija su internete rasta informacija.
Visus mokėjimus rekomenduojama atlikti kreditine kortele, tokiu būdu mokėjimai bus maksimaliai apsaugoti.
Patikrinti užsakytos nakvynės laiką ir sąlygas. Kelis kartus patikrinti rezervaciją prieš kelionę, ypatingai, jei nakvynė užsakoma gerokai iš anksto.
Jeigu kyla abejonių - nakvynės nerezervuoti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.