aA
Iš Maskvos tardymo izoliatoriaus, vadinamo Butyrkų kalėjimu, pirmadienio rytą pabėgo dar vienas nuteistasis, pranešė teisėsaugos institucijos.
Prison
Teisėsaugininkų duomenimis, 11 val. Maskvos (9 val. Lietuvos) laiku 39-erių metų nuteistasis Ivanas Vinogradovas per pasimatymą su motina kažkokiu būdu sugebėjo išeiti iš tam skirto kambario ir, pateikęs kontrolieriui prie išėjimo Bausmių vykdymo valdybos darbuotojo pažymėjimą, išėjo iš Butyrkų pro duris į laisvę.

Mieste paskelbta nusikaltėlio paieška.

2000 metų liepos 3 dieną I.Vinogradovas buvo sulaikytas už tai, kad neteisėtai nešiojosi ginklą. Suimamas jis priešinosi ir sužalojo vieną milicininkų. Todėl jam buvo pateiktas kaltinimas pasikėsinimu į teisėsaugininko gyvybę ir už tai grėsė nuo 12 iki 20 metų kalėjimo arba kalėjimas iki gyvos galvos. Anksčiau I.Vinogradovas nebuvo teistas.

Tarytojai neatmeta galimybės, kad pabėgėlis iš Butyrkų turėjo bendrininką tarp kalėjimo personalo.

Šio rugsėjo pradžioje iš Butyrkų kalėjimo, pralaužę kameros grindis, pabėgo trys nuteistieji už sunkius nusikaltimus, laukę savo kasacinių skundų nagrinėjimo Aukščiausiajame Teisme. Tik beveik po mėnesio du jų buvo sulaikyti Pamaskvio miške pagal vietos gyventojų informaciją. Trečiojo bėglio dar ieškoma.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.