Taip pat paaiškėjo, kad dauguma savo srities profesionalų, nebepajėgdami atsispirti alkoholiui, pagalbos ieško užsienio reabilitacijos centruose – gimtinėje jie nenori susigadinti reputacijos.

Alistairas Mordey, vadovaujantis narkologijos klinikai Čiangmajuje (Tailandas), tvirtina, kad lyginant su kitomis profesijomis pagalbos besikreipiančių gydytojų skaičius auga dvigubai greičiau. Be to, į A. Mordey kliniką gydytis dažniausiai atvyksta būtent Londono medikai.

Didžiosios Britanijos medikų asociacija pateikė tokius duomenis: kas penkioliktas gydytojas kuriuo nors gyvenimo tarpsniu susiduria su priklausomybe nuo alkoholio. Be to, gydytojams tris kartus dažniau išsivysto kepenų cirozė.

Tyrimais nustatyta, kad advokatų tarpe alkoholiui nepajėgūs atsispirti maždaug 24 proc. šios profesijos atstovų.

Rory O'Connoras, koordinuojantis dantistų ir veterinarijos chirurgų palaikymo programas, įsitikinęs, kad tai tampa milžiniška problema. Anot jo, medikai nukenčia dėl to, kad jie privalo padėti kitiems, o realybėje jiems patiems reikalinga pagalba. Esant tokios būsenos pavojinga dirbti, tvirtina R. O'Connoras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)