aA
Remiantis pirmadienio negalutiniais rezultatais, už laikinąjį šalies prezidentą Vladimirą Putiną balsavo 52,52 proc., o už G. Ziuganovą - 29,44 proc. rinkėjų.

Nors buvo prognozuojama, kad V. Putinas laimės jau per pirmąjį sekmadienį vykusių rinkimų ratą, niekas nesitikėjo, kad G. Ziuganovui balsavimas bus toks sėkmingas.

Nors jis ir nepatraukė jaunų Rusijos rinkėjų, jį vis dar remia daugelis vyresnio amžiaus žmonių, kurie, nuskurdinti Rusijos ekonominių reformų, ilgisi sovietinės epochos stabilumo.

G. Ziuganovas taip pat patrauklus Rusijos kaimui, kur kolūkiečiai remia jo griežtai neigiamą poziciją dėl žemės privatizavimo ir liberalių rinkos reformų.

Pagrindinis G. Ziuganovo rinkėjų korpusas sekmadienį aktyviai dalyvavo rinkimuose, pademonstruodamas tvirtą šios partijos discipliną.

Nors RFKP tebėra stipri, ji praranda savo elektoratą. Senesnieji rėmėjai išmiršta, o pastangos prisivilioti jaunimą dažniausiai būna nesėkmingos.

Bandydamas išplėsti savo rėmėjų ratą, 56 metų G. Ziuganovas sušvelnino konservatyvią savo partijos platformą. Tačiau dagelio rusų nežavi jo pasiūlymai vėl nacionalizuoti daugelį įmonių ir įgyvendinti griežtą vyriausybinę ekonomikos kontrolę. Jie nebenori grįžti į Sovietų Sąjungos laikus.

Trys iš 10 sekmadienio rinkimuose dalyvavusių kandidatų yra komunistai, tačiau nutarė dalyvauti rinkimuose savarankiškai. Tai - kino režisierius Stanislavas Govoruchinas, parlamento narys Aleksejus Podberiozkinas ir Kemerovo srities gubernatorius Amanas Tulejevas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.