aA
Vartotojai internetui teikia pirmenybę kaip svarbiausiam informacijos šaltiniui, kuriam nusileidžia netgi televizija ir radijas. Be to, informacija, kurią gali paskelbti bet kas, kas tik turi kompiuterį, labai pasitikima.
Tačiau nesinaudojantys internetu lieka skeptikais.

Du trečdaliai vartotojų internetą pavadino “svarbiu” ar “ labai svarbiu” informacijos šaltiniu, kai tuo tarpu tik 53 procentai tokią pat svarbą priskyrė televizijai ir 47 procentai - radijui.

Nesinaudojantys internetu priskyrė jį prie nesvarbių šaltinių. Tik 26 procentai pareiškė, kad tai “svarbu” ar “labai svarbu”.

55 procentai internautų pareiškė, kad “didžioji dalis” ar “visa”informacija kibernetinėje erdvėje yra patikima ir tiksli, o nevartojančių tarpe taip mano tik trečdalis.

Tiek seni interneto vilkai, tiek naujokai mano, kad internetas kelia grėsmę privatumui. Du trečdaliai vartotojų ir trys ketvirčiai nesinaudojančiųjų sutiko su teiginiu, kad “Žmonės, kurie naudojasi internetu, rizikuoja savo privatumu”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.